Slider
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Bijeenkomst Kopgroepen KO, PO, Jeugdhulp en Wethouders

Titel:
Bijeenkomst Kopgroepen KO, PO, Jeugdhulp en Wethouders
Wanneer:
do, 29. okt 2020, 12:30 h - 17:30 h
Categorie:
Interne bijeenkomst

Omschrijving

Samen in Kindcentra, hoe dan?! De kunst van de werking van samen..... De kopgroep kinderopvang nodigt haar leden maar ook die van de kopgroepen onderwijs, jeugd en de wethouders uit een bijeenkomst. Het motto: samen weten en kunnen we meer dan alleen!

Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance aan de Tilburg School of Economics and Management, neemt de genodigden mee in de het hoe en waarom van organisatienetwerken. 

In onze veranderende wereld kunnen complexe problemen enkel aangepakt worden als organisaties samenwerken. Individuele organisaties zijn niet in staat om deze complexiteit het hoofd te bieden. Ze moeten hun expertise noodgedwongen verbinden aan die van andere organisaties en maken hierdoor steeds vaker deel uit van organisatienetwerken. Hoe verbinden we de wereld van onderwijs, kinderopvang, wethouders en (jeugd-)zorg?


Uiteraard gebruiken we elkaars kracht: na de inleiding van Patrick Kenis zoeken we in kleinere gemengde groepen naar verdieping. Tot slot gaan we met elkaar het gesprek aan over de politieke lobby richting de Tweede Kamer verkiezingen in maart 2021.

De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de kopgroepen kinderopvang, onderwijs, jeugdhulp en wethouders. Het doel van is om het gesprek tussen de vier kopgroepen verder tot stand te brengen, nieuwe inzichten met elkaar te delen en een volgende stap te zetten. Elkaar inspireren, op idee├źn brengen en enthousiasmeren. Samen weten en kunnen we meer dan alleen!