Slider

190417 Pact filmsEindelijk: de kinderen aan het woord! We vinden het belangrijk van kinderen zelf te horen hoe zij onze projecten, gebouwen, kinderopvang en onderwijs ervaren. Wij kunnen als volwassenen wel van alles vinden en bedenken, maar uiteindelijk gaat het erom hoe de jeugd het zelf ervaart. Daarom vroegen we Kindercorrespondent Tako Rietveld op onderzoek te gaan en een aantal reportages te maken vanuit het perspectief van de kinderen.

Tako werkte dertien jaar lang als verslaggever en presentator van het NOS-Jeugdjournaal en is gespecialiseerd in het 'praten met kinderen', zoals hij zelf zegt. We stuurden hem en zijn team naar het Groningse Nuis, naar Amsterdam IJburg en naar het Brabantse Hilvarenbeek. Dat heeft tot prachtige filmpjes geleid. Met veel dank aan de kinderen en de medewerkers van deze locaties.

Deze filmpjes kun je gebruiken in je gesprekken met stakeholders, met ouders en met kinderen. Doe er je voordeel mee!

Er zijn ook ondertitelde versies (Engels) beschikbaar van de filmpjes. Als je daar belangstelling voor hebt, kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Sterrenpad, Nuisnuis

https://youtu.be/LhgsqubE9sw

 

Laterna

Laterna Magica, Amsterdam IJburg

https://youtu.be/UPHzsw5b2CU

 

hilvarenbeek

Starrebos, Hilvarenbeek

https://youtu.be/v3xALz9MwdE