slide2.jpg

90e833fe 7c38 467e bf54 82edcfce22fbHet Kohnstamm Instituut heeft recentelijk het onderzoeksrapport IKC’s over wat hen kenmerkt gepubliceerd. In opdracht van Het Kinderopvangfonds voerde het Instituut een onderzoek uit bij vergevorderde kindcentra over hun werkprincipes, veronderstellingen en aannames en succesfactoren bij het ontwerp van hun kindcentrum.

Het doel van het onderzoek was om meer inhoudelijke verdieping te geven aan het IKC concept. Hiertoe zijn er diepte-interviews gehouden met tien koplopers in de ontwikkeling van kindcentra. Van de typische kenmerken uit het onderzoek wordt nu een populaire bewerking gemaakt, een remake van de animatie ‘Wat is een Kindcentrum?’

Het volledige rapport is hier te downloaden.Literatuurstudie: ‘Wat weten we wat werkt’
Een ander onderzoekstraject dat de kennistafel vorig jaar in gang heeft gezet is ‘Wat weten we wat werkt’. Een literatuurstudie, uitgevoerd door Pauline Slot van de Universiteit van Utrecht, waarin zij alle beschikbare (wetenschappelijke) kennis over pedagogische voorzieningen voor jonge kinderen op een rij zet. Deze literatuurstudie bevindt zich in een afrondende fase en wordt eind maart aan het publiek gepresenteerd.