slide2.jpg

181002 ZomerdagOp een zonovergoten dag in september bogen ambassadeurs van PACT voor Kindcentra, bestuursleden van Het Kinderopvangfonds en heel veel experts uit de praktijk zich over de vraag wat PACT voor Kindcentra kan betekenen op een tweetal innovatieve thema’s. We zien dat kindcentra de doorgaande lijn voor kinderen van nul tot zes jaar steeds intensiever gaan invullen. Bijvoorbeeld door te werken in groepen met kinderen van drie tot zes jaar. Dat heeft meerwaarde voor kinderen, maar brengt ook nogal wat rompslomp met zich mee. Hoe kunnen we deze beweging faciliteren? Kunnen we goede voorbeelden laten zien? Kan PACT voor Kindcentra knelpunten in wet- en regelgeving in de lobby meenemen? 

Ook hebben de aanwezigen op die dag gekeken naar de mogelijkheden om rijke dagarrangementen te bieden. Medewerkers vanuit sport en cultuur dachten mee. Ook hier zijn goede voorbeelden die het waard zijn gedeeld te worden en kunnen pilots meerwaarde bieden. 

’s Middags gaven Pauline Slot en Paul Leseman van de Universiteit Utrecht een exposé van het wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland over de bewezen kennis over de inrichting van voorzieningen voor jonge kinderen. De leden van de verschillende kopgroepen (onderwijs, kinderopvang, zorg en wethouders) én de ambassadeurs van PACT voor Kindcentra zullen elkaar intensiever gaan ontmoeten, op landelijk en op regionaal niveau. Ook dat was de uitkomst van de PACTvoor Kindcentra zomerdag.