Slider

180530 mhehenkamp Miek Hehenkamp, ambassadeur van PACT voor Kindcentra in Noord-Holland en Friesland, maakt zich zorgen over het in stand houden van goede voorzieningen van hoge kwaliteit voor (met name de zeer jonge) kinderen en het belang van een goede infrastructuur op het platteland. Daarom richtte zij onlangs een club van aanjagers op.

Ontwikkelingen als passend onderwijs, de transitie van zorg voor de jeugd en krimp en concurrentie van kindvoorzieningen op het platteland, hebben gevolgen voor onderwijs, zorg en kinderopvang. Dit leidt tot knelpunten in de samenwerking. Hobbels die inclusief, interprofessioneel en integraal werken in de weg staan. Miek Hehenkamp richtte onlangs een club van aanjagers op om te onderzoeken hoe die hobbels verkleind kunnen worden. De aanjagers gaan met elkaar in gesprek over vragen als:

• welke goede voorbeelden kennen we eigenlijk;
• welke mogelijkheden zien we om de goede voorbeelden verder uit te bouwen;
• hoe zouden we goede voorbeelden onder de aandacht kunnen brengen;
• hoe krijgen we het belang van kwalitatief goede pedagogische voorzieningen op het platteland onder de aandacht bij wethouders en (onderwijs) bestuurders;
• waar vinden we partners om mee samen te werken of pilots mee op te starten?

Heb je belangstelling deel uit te maken van deze club van aanjagers, neem dan contact op met Miek Hehenkamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.