slide2.jpg

SpiekrDe club van aanjagers Friesland, voorheen actief onder ‘PACT voor Kindcentra’, is ondergebracht bij Spiekr, kenniscentrum kindontwikkeling. Het stoppen van het landelijke project ‘PACT voor Kindcentra’ was voor de club van aanjagers aanleiding te zoeken naar een nieuwe thuisbasis. De club bepaalt zelf haar eigen koers en opereert zelfstandig. Spiekr zal ondersteunen bij het waarmaken van de gezamenlijke ambitie. Er wordt kennis gedeeld om gezamenlijk te gaan voor de kindontwikkeling.

Betrokken bij kindontwikkeling
De club van aanjagers bestaat uit circa 10 leden die op persoonlijke titel lid zijn. In het dagelijks leven zijn ze betrokken als bestuurder of manager binnen het onderwijs, de kinderopvang, welzijn of de jeugdhulpverlening. Vanuit de intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan optimale kindontwikkeling richt de club zich op praktijkinnovatie zoals het aanjagen van pilots, uitwisseling van kennis, het organiseren van masterclasses, webinars, en werkbezoeken. Spiekr werkt in en voor de regio Friesland. Zij zien de ingezette beweging door PACT voor Kindcentra en haar aanjagers als fundament voor verdere ontwikkeling van kindcentra, praktijkinnovaties en als basis om kennis te delen. Alles draait om de kansen voor kinderen. Samen optrekken verstrekt die beweging. Er is ruimte voor het uitbreiden van de club met leden die verbonden zijn met het beroepsonderwijs en/of gemeente.

Partner in kindontwikkeling
Spiekr is opgericht door kinderopvangorganisaties Sinne en Kinderwoud. En kan daardoor putten uit 100 jaar ervaring en heeft een schat aan kennis om te delen. Professionals in de kinderopvang, of het basisonderwijs zijn verantwoordelijk voor het aanbod dat kinderen stimuleert nieuwe dingen te leren en zich te ontwikkelen. Spiekr is er om hen te ondersteunen en te voeden met kennis, expertise, advies en inspiratie. Zodat het kind nog beter begeleidt kan worden op weg naar een mooie toekomst. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meinard Dijkstra. 
Tel. 06 82303851 of via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.spiekr.nl/club-van-aanjagers-fryslan