Slider

180913 HetTalentOp 5 november 2018 wordt de Voor de Jeugddag georganiseerd in Amsterdam. Pact voor Kindcentra ambassadeur Elleke Muller geeft om 14.15 uur een workshop over de merkbare en meetbare resultaten van jeugdhulp in onderwijs en kinderopvang.

De inzet van jeugdhulp leidt tot minder doorstroom naar gespecialiseerde hulp en speciaal onderwijs. Wat levert dit financieel op? En hoe ervaart het team deze manier van werken? De workshop toont de opbrengsten hiervan. Aansluitend aan deze Pecha Kucha is er een vraaggesprek met de deelnemers. Ben je benieuwd en vind je het leuk om hier bij te zijn? Meld je dan aan via de website Voor de Jeugddag.

Merkbare en meetbare resultaten van jeugdhulp in onderwijs en opvang

Op Brede school Het Talent werken kinderopvang en basisonderwijs aan een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen. Sinds 2013 is de expertise vanuit jeugdhulp toegevoegd aan het team van medewerkers. Het Talent houdt bij wat de merkbare en meetbare effecten zijn van de inzet jeugdhulp-expertise op school en opvang. Deze inzet leidt tot minder doorstroom naar gespecialiseerde hulp en speciaal onderwijs. Wat levert dit financieel op? En hoe ervaart het team deze manier van werken? In de gemeente Nijmegen zijn er meerdere initiatieven die zich hiermee verbinden. De School Als Vindplaats is hier een voorbeeld van. Wat zijn de merkbare en meetbare opbrengsten van dergelijke initiatieven?