slide2.jpg
181115 asterkenb

Ambassadeur:
Angelique Sterken
06 - 80148699
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

CombinatieJeugdzorgElkaar ontmoeten, naar elkaar luisteren en met elkaar in dialoog gaan over actuele thema’s en dilemma’s uit de jeugdzorg. Dat is de opzet van de bijeenkomsten die Combinatie Jeugdzorg dit jaar heeft georganiseerd voor raadsleden uit de regio’s NO- en ZO Brabant.

Met andere ogenWat heeft het kind nodig? Dat is de centrale vraag die aan het landelijke onderzoek ‘Met Andere Ogen’ van René Peeters ten grondslag ligt. Zijn opdracht is om advies uit te brengen over hoe de samenwerking tussen de domeinen (passend) onderwijs, jeugd en zorg verbeterd kan worden. In het landelijke netwerk van inspiratieregio’s heeft ook Zuid-Limburg zich aangemeld om mee te doen aan dit project om te delen en van elkaar te leren hoe we kinderen alle kansen bieden zich optimaal te ontwikkelen.

web samen doenSamen Doen! Is een samenwerkingsverband tussen specialistische jeugdzorg, onderwijs en gemeenten. De initiatiefnemers van dit regionale project hebben handen ineengeslagen om gezamenlijk een zo thuisnabij mogelijke aanpak onderwijs – jeugdzorg te realiseren voor de kwetsbare groep kinderen in de leeftijd van 0 tot 12/13 jaar. In eerste instantie gaat het gaat om kinderen uit de Brabantse gemeenten Bladel, Eersel, Reusel- de Mierden, Bergeijk en breder vanuit de regio de Kempen.

180601 sittard 3

1 juni 2018 vond de provinciale bijeenkomst plaats in het teken van ’samen leren organiseren’.

'Samen’ omdat we de verbinding wilden leggen tussen verschillende partijen als het onderwijs, gemeenten, jeugdhulpverlening en de kinderopvang. PACT voor kindcentra heeft daarom voor dit symposium de koe bij de hoorns gevat en deze middag georganiseerd in samenwerking met de onderwijswerkplaats Limburg.
Er zijn veel bijzondere gesprekken gevoerd tussen onder andere leraren, medewerkers van de kinderopvang, bestuurders, wethouders, beleidsmedewerkers, directeuren en jeugdhulpverleners. Veel professionele Limburgers hebben elkaar leren kennen of beter leren kennen dan voorheen.

171215 01Wat een professionele samenwerking, wat een vanzelfsprekendheid. Twee opmerkingen die tijdens de opening van het IKC-lab in Kindcentrum Theresia klinken na het bijwonen van een werkoverleg van het schaduwteam van stagiaires. Een IKC-lab is een proeftuin voor studenten van pedagogisch/ educatieve opleidingen. Een mooi voorbeeld hoe opleiding, praktijk en studenten samenwerken, met als doel om kinderen de beste begeleiding te bieden.