Slider

171215 01Wat een professionele samenwerking, wat een vanzelfsprekendheid. Twee opmerkingen die tijdens de opening van het IKC-lab in Kindcentrum Theresia klinken na het bijwonen van een werkoverleg van het schaduwteam van stagiaires. Een IKC-lab is een proeftuin voor studenten van pedagogisch/ educatieve opleidingen. Een mooi voorbeeld hoe opleiding, praktijk en studenten samenwerken, met als doel om kinderen de beste begeleiding te bieden.

Het IKC-lab Eindhoven is een samenwerking tussen Summa college welzijn, Fontys PABO en PMK op o.a. initiatief van PACT en met medewerking van Kindcentrum Theresia. Het IKC-lab bestaat uit een schaduwteam van 13 stagiaires van bovengenoemde opleidingen. De stagiaires functioneren als een team uit de dagelijkse praktijk binnen IKC Theresia in Eindhoven. Het mes snijdt aan twee kanten; stagiaires bereiden zich voor op het functioneren binnen een interprofessioneel team, 

171215 02

opleidingen kijken mee en laten zich inspireren voor een passend opleidingsaanbod. Beide krijgen zicht op welke kennis, competenties en vaardigheden je als IKC-professional in het werken binnen een multidisciplinair team nodig hebt. Zodat eigentijdse vakbekwame IKC-professionals in de nabije toekomst het werkveld ingaan. Meer weten? Het is mogelijk om gebruik te maken van een bezoekarrangement binnen IKC Theresia. Neem contact op met PACT ambassadeur Noord-Brabant/Limburg: Angelique Sterken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook in Den Helder gaat binnenkort een IKC-lab starten. Daar is PACT ambassadeur Miek Hehenkamp bij betrokken; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten over het IKC-labs? Lees IMPACT nr 4 Special Opleidingen