Slider
180530 jrunia

Jitty Runia 
06 - 52389629
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

181010 connexxion tours homeSamen met beleidsmakers uit gemeente, onderwijs, kinderopvang en zorg maakten ambassadeurs van PACT voor Kindcentra Jitty Runia en Johan Gelderloos op 10 oktober een reis door het leven van het jonge kind.

Tijdens de reis – in de vorm van een bustour door de regio - kregen de beleidsmakers onder meer in een twee uur durende inspiratie-carrousel informatie over integrale samenwerking rondom het jonge kind van 0 -7 jaar, maakten ze kennis met een integrale aanpak voor het kind van 4 tot 12 jaar als ‘regulier’ onderwijs niet meer passend is en kregen ze een masterclass ‘meetbare en merkbare effecten van preventieve zorg in onderwijs en kinderopvang’.

181004 Delegatie MacedonieKindcentrum De Zilverberg kreeg donderdag 4 oktober bijzonder bezoek. Een delegatie uit Macedonië was drie dagen in Nederland in het kader van Foundation for Education and Cultural Initiatives “Step by Step”- Macedonia. Onder begeleiding van Anke van Keulen, sociaal pedagoog en partner bij Bureau MUTANT, kwam de delegatie onder meer een kijkje nemen in de keuken van Ska Kinderopvang in Amersfoort, bij De Zilverberg. Het doel van het bezoek was te observeren hoe in Nederland kinderopvang en buitenschoolse opvang samenwerken met verschillende organisaties, als scholen en jeugdzorg. De regering van Macedonië streeft naar verbetering van de voorschoolse educatie door in te zetten op kwaliteit en het meer betrekken van de directe omgeving bij de kinderopvang.

20150717 174307De regering in Macedonië streeft naar verbetering van voorschoolse educatie. Speerpunten zijn: de bevordering van kwaliteitsborging en deelname van alle sleutelfiguren, inclusief families en gemeenschappen, aan voorschoolse voorzieningen.

Op 4 oktober bezoekt een delegatie uit Macedonië, vanuit het Europese ECCE programma  ‘5 steps to Quality’, daarom de Amersfoortse praktijk. Gastheer/vrouw zijn SKA Kinderopvang (BSO extra Elmo en KDV de Zilverberg) en Youke Jeugd.

181010 connexxion tours home

Wat als je jong bent en niet binnen de reguliere systemen kan functioneren, maar wel graag in de buurt van je vriendjes en ouders wilt blijven? Kan dit altijd binnen de regulier omgeving van onderwijs en kinderopvang? Of zijn er andere passende plekken waar je als kind beter ‘op je plek bent’? We bezoeken praktijkvoorbeelden in Driebergen / Zeist en Amersfoort, en gaan  in gesprek over de vraag hoe we de transformatie van de jeugdzorg in de reguliere omgeving van scholen en kinderopvang kunnen integreren en wat hiervoor nodig is.

180627 kaart utrflevFLEVOLAND 

Zowel Dronten, Lelystad als Almere hebben gemeentelijk beleid op jeugdhulp in de klas. Succesfactor hierbij is de visie die de gemeenten hebben c.q. de investeringen die zij hierin wil doen.

Dronten (bron: Sterk in de klas; Marga Klein Swormink, gemeente Dronten)
Binnen Sterk in de Klas is er een visie op preventie (voorkomen van, versterken van..). Dit maakt dat er op alle scholen een basisondersteuning is (preventie), er extra inzet mogelijk is (curatief) en zo nodig bovenschools wordt ingezet (gespecialiseerde zorg op behandeling gericht). Dit wordt betaald uit collectieve middelen, en niet per kindbeschikking. Er wordt samengewerkt tussen IB-er en jeugdhulp (Vitree/Triade), waarbij men is gericht op handelingsgericht werken; een voorwaarde tot succesvolle samenwerking is de eenheid in taal. Quotes: relatie voor prestatie, goed is goed genoeg, niet: ‘waar zijn we van’, maar ‘samen zijn we van..’