Slider
180530 jrunia

Jitty Runia 
06 - 52389629
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

181010 connexxion tours home10 oktober 2018:  9.00 - 14.00 uur
Tour door het leven van het kind: een inspirerende reis langs Utrechtse praktijken.

Wat als je jong bent en niet binnen de reguliere systemen kan functioneren, maar wel graag in de buurt van je vriendjes en ouders wilt blijven? Kan dit altijd binnen de regulier omgeving van onderwijs en kinderopvang? Of zijn er andere passende plekken waar je als kind beter ‘op je plek bent’?

180627 kaart utrflevFLEVOLAND 

Zowel Dronten, Lelystad als Almere hebben gemeentelijk beleid op jeugdhulp in de klas. Succesfactor hierbij is de visie die de gemeenten hebben c.q. de investeringen die zij hierin wil doen.

Dronten (bron: Sterk in de klas; Marga Klein Swormink, gemeente Dronten)
Binnen Sterk in de Klas is er een visie op preventie (voorkomen van, versterken van..). Dit maakt dat er op alle scholen een basisondersteuning is (preventie), er extra inzet mogelijk is (curatief) en zo nodig bovenschools wordt ingezet (gespecialiseerde zorg op behandeling gericht). Dit wordt betaald uit collectieve middelen, en niet per kindbeschikking. Er wordt samengewerkt tussen IB-er en jeugdhulp (Vitree/Triade), waarbij men is gericht op handelingsgericht werken; een voorwaarde tot succesvolle samenwerking is de eenheid in taal. Quotes: relatie voor prestatie, goed is goed genoeg, niet: ‘waar zijn we van’, maar ‘samen zijn we van..’

180625 onderwijs jeugdhulpIn Almere werken onderwijs, jeugdhulp en gemeente samen aan Onderwijszorgarrangementen. Jeugdhulpverleners zijn in de school aanwezig en bieden daar, of zonodig thuis, ondersteuning aan kinderen. De resultaten van de pilot zijn goed: minder thuiszitters en 20% minder verwijzingen naar zwaardere zorg.