slide2.jpg

181010 connexxion tours homeSamen met beleidsmakers uit gemeente, onderwijs, kinderopvang en zorg maakten ambassadeurs van PACT voor Kindcentra Jitty Runia en Johan Gelderloos op 10 oktober een reis door het leven van het jonge kind.

Tijdens de reis – in de vorm van een bustour door de regio - kregen de beleidsmakers onder meer in een twee uur durende inspiratie-carrousel informatie over integrale samenwerking rondom het jonge kind van 0 -7 jaar, maakten ze kennis met een integrale aanpak voor het kind van 4 tot 12 jaar als ‘regulier’ onderwijs niet meer passend is en kregen ze een masterclass ‘meetbare en merkbare effecten van preventieve zorg in onderwijs en kinderopvang’.

Elkaar goed vinden
Gedurende de hele dag stond centraal het integraal, intersectoraal samenwerken tussen zorg, onderwijs en kinderopvang. De nadruk lag op de vraag: ‘Hoe kunnen professionals vanuit verschillende werkvelden elkaar goed vinden? En, wat is daarvoor nodig vanuit de gemeente?’

Positieve vibe
Jitty Runia: “De gekozen vorm van een bustour zette iedereen in een positieve vibe, de netwerkgesprekken werden duidelijk benut. De afwisseling van praktijk en beleid in de workshops werd gewaardeerd en vooral de insteek en oproep vanuit de praktijk: ‘Werk vanuit behoefte van het kind en de ouder, organiseer daar omheen en maak vervolgens beleid’, werd goed gehoord.”

Meer weten over deze bustour? In het komende nummer van BBMP vindt u een uitgebreider verslag.

Klik hier voor de powerpoint presentatie