slide2.jpg

BouwstenenDe kopgroep kinderopvang, onderdeel van Kindcentra 2020, heeft het initiatief genomen om samen met de kopgroep onderwijs een ‘format samenwerkingsovereenkomst’ te ontwikkelen. Dit format is een handreiking van PACT voor Kindcentra voor de praktijk. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, als er al tal van goede voorbeelden zijn? Heb je de intentie om een samenwerking aan te gaan, dan kun je met behulp van dit format je eigen samenwerkingsovereenkomst samenstellen.

In deze handreiking zijn diverse voorbeelden geïnventariseerd. Daarbij zijn wij veel dank verschuldigd aan het Landelijk Steunpunt Brede Scholen en de Vereniging Bijzondere Scholen die in 2014 al een format maakten, waarop wij voortborduurden. We zijn ook veel dank verschuldigd aan alle organisaties die ons van actuele input hebben voorzien. Een service aan de sectoren onderwijs en kinderopvang van de sectoren onderwijs en kinderopvang!

Het format samenwerkingsovereenkomst is een document dat continu aanvulling behoeft. Aanvullingen uit uw praktijk zijn meer dan welkom. Suggesties zijn ook welkom. Die kunt u melden bij PACT voor Kindcentra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met dank aan de Stichting Rijswijkse Kinderopvang, die heeft aangeboden de verwerking van de aanvullingen gedurende het eerste jaar voor haar rekening te nemen.

 

De handreiking kan als word document gedownload worden van onze website. Je vindt hem op https://www.pactvoorkindcentra.nl/publicaties/eigen-uitgaven.