Slider

180620 flyer

In deze toolbox vind je nuttige instrumenten die je in je eigen praktijk kunt inzetten. Heb je vragen hierover of ben je op zoek naar andere expertise? Neem dan contact op met onze ambassadeur in jouw regio.


Filmpjes: Kinderen over kindcentra

Eindelijk: de kinderen aan het woord! We vinden het belangrijk van kinderen zelf te horen hoe zij onze projecten, gebouwen, kinderopvang en onderwijs ervaren. Wij kunnen als volwassenen wel van alles vinden en bedenken, maar uiteindelijk gaat het erom hoe de jeugd het zelf ervaart. Daarom vroegen we Kindercorrespondent Tako Rietveld op onderzoek te gaan en een aantal reportages te maken vanuit het perspectief van de kinderen.

Tako werkte dertien jaar lang als verslaggever en presentator van het NOS-Jeugdjournaal en is gespecialiseerd in het 'praten met kinderen', zoals hij zelf zegt. We stuurden hem en zijn team naar het Groningse Nuis, naar Amsterdam IJburg en naar het Brabantse Hilvarenbeek. Dat heeft tot prachtige filmpjes geleid. Met veel dank aan de kinderen en de medewerkers van deze locaties.

Deze filmpjes kun je gebruiken in je gesprekken met stakeholders, met ouders en met kinderen. Doe er je voordeel mee!

Er is ook een ondertitelde versie (Engels) van de filmpjes bschikbaar. Heb je hier belangstelling voor, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

laternaLaterna Magica Amsterdam

nuis"t Sterrepad Nuis

hilvarenbeek't Starrebos Hilvarenbeek


Vragenlijst onderzoek onder ouders

Een vragenlijst waarmee scholen en instellingen zelf de behoeften en prioriteiten van ouders ten aanzien van kindcentra in beeld kunnen brengen. De vragenlijst bevat standaardvragen die voor landelijk onderzoek ingezet kunnen worden en bevat de optie om zelf vragen toe te voegen. Meer weten over deze vragenlijst? Kijk dan hier.

De PACT-meter
De PACT meter is een praktisch zelfevaluatie instrument waarmee teams een beeld krijgen van hun sterke en zwakke punten.

In de afgelopen jaren is er zowel vanuit Kincentra 2020 als Pedagogisch PACT een schat aan kennis verworven en gedeeld. Deze kennis en tools blijven beschikbaar op de websites van 

PEDAGOGISCH PACT

KINDCENTRA 2020