slide2.jpg

Kinderopvang

De kopgroep kinderopvang is begin 2014 opgericht met als doel na te denken over de toekomst het stelsel van kindvoorzieningen, waarbij kinderopvang en het onderwijs op gelijkwaardige basis en geïntegreerd samenwerken. Meer dan veertig bestuurders van kinderopvangorganisaties maken deel uit van de kopgroep. De kopgroep hecht veel waarde aan het samen optrekken met bestuurders uit het onderwijs, zorg en wethouders.


Contactpersoon: Maaike Vaes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Primair Onderwijs
Het Pettelaaroverleg, bestaande uit tien vooraanstaande schoolbesturen, bundelt de krachten van de leden om invloed uit te oefenen, om productieve relaties te leggen, om tot creatieve combinaties te komen en om partijen samen te brengen rond strategische issues en partnerships te creëren. Al in 2013 hielden zij een vurig pleidooi voor écht integrale kindcentra in de notitie ‘The making of Een Integraal Kindcentrum’. Het Pettelaaroverleg neemt actief deel aan de regiegroep Kindcentra 2020.

De leden van de expertgroep School en Omgeving vormen de raadgevers aan het algemeen bestuur van de PO-Raad over onder meer de Kindcentra. De PO-Raad heeft zich volledig achter het concept kindcentra geschaard als verwoord door de regiegroep Kindcentra 2020. De PO-Raad werkt in het Vijfpartijenoverleg (BMK, BK, VNG, Sociaal Werk Nederland en PO-Raad) o.a. de vervolgafspraken uit die voortkomen uit het advies van de Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang ‘Tijd om door te pakken’. Met praktijkvoorbeelden zal duidelijk worden dat ook de landelijke overheid niet meer om het concept 'Samenwerking opvoeding-ondersteuning-opvang en onderwijs' heen kan.


Contact:PO-Raad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Wethouders voor kindcentra
Ongeveer vijfendertig wethouders zijn verenigd in de kopgroep wethouders voor kindcentra. Deze kopgroep bestaat sinds 2011 en heeft tot doel de ontwikkeling van kindcentra in de betreffende gemeenten te stimuleren zolang de wet- en regelgeving hier nog geen kader voor biedt. De kopgroep denkt mee om dat wettelijk kader mogelijk te maken.

Contactpersoon: Maaike Zunderdorp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Jeugdhulp voor inclusieve kindcentra
Een groep van innovatie bestuurders uit de jeugdhulp, die graag actief betrokken willen zijn bij de ontwikkelingen rondom Kindcentra 2020, hebben zich verenigd in de Kopgroep Jeugdhulp voor inclusieve kindcentra. De Kopgroep zet zich op verschillende wijzen in om het gedachtengoed en de praktijk verder te brengen, bijvoorbeeld in de contacten met gemeenten, ketenpartners en samenwerkingsverbanden en door middel van het organiseren van werkbezoeken en inspiratiesessies.

Contactpersoon: Florian Bootsma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)