slide2.jpg

In de afgelopen jaren zijn we veel goede praktijkvoorbeelden van kindcentra tegen gekomen. Deze praktijkvoorbeelden willen we op een duurzame manier beschikbaar maken en makkelijk vindbaar voor iedereen die meer wil weten over hoe een kindcentrum kan werken.

Wij kozen ervoor dit te doen door een aantal praktijkvoorbeelden te metadateren. Die vervolgens te koppelen aan de IKC teams die achter de praktijk zitten en te plaatsen op delen.meteddie.nl. Als je op delen.meteddie.nl in de zoekbalk PACT voor Kindcentra invoert, krijg je al een aantal mooie praktijkvoorbeelden te zien. Wil je meer weten over dat kindcentrum, stuur dan een bericht naar de betreffende contactpersoon. 

In kindcentrum Skoatterwiss in Oudeschoot, een dorp in Friesland, werken kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp samen om kinderen en ouders beter te ondersteunen. 

De ambities en bouwstenen voor een kindcentrum worden in deze animatie op heldere wijze weergegeven.

 

In deze animatie van Pedagogisch PACT (voorloper van PACT voor Kindcentra) wordt zichtbaar gemaakt wat de impact is van Interprofessionele samenwerking. 

 

De basis van Pedagogisch PACT en PACT voor Kindcentra, helder uitgelegd door middel van animatie en met een interview met Jeannette Doornenbal. 

 

 

Kindcentra 2020

Een initiatief van bestuurders uit de kinderopvang, het onderwijs, jeugdhulp en wethouders voor kindcentra. Deze film geeft inzicht in wensen en opvattingen van Kindcentra 2020 en licht de uitgangspunten toe.