slide2.jpg

Webinar Gemeentelijke handreiking 210324v1Op 24 maart aanstaande organiseren de kopgroep Wethouders voor Kindcentra en PACT voor Kindcentra een webinar over de nieuwe handreiking voor gemeenten. Hoe kunnen gemeenten samenwerking in de praktijk stimuleren? Dit webinar is bestemd voor alle wethouders, beleidsmakers en betrokken bestuurders uit kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp.

Op woensdag 24 maart van 13.00 – 14.15 uur organiseren de Kopgroep Wethouders voor Kindcentra en PACT voor Kindcentra het webinar Handreiking “Lokaal samenwerken aan kindvoorzieningen”. Deze handreiking, bestemd voor gemeenten, is op 5 februari aangeboden aan Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG (klik hier om de opname te bekijken). De handreiking biedt wethouders en ambtenaren handvatten bij het creëren van meer samenhang tussen kinderopvang, primair onderwijs en kindnabije zorg. De kernvragen: ‘waarom’ zou je samenwerking nastreven? En ‘hoe’ zou je dat kunnen doen? Aan welke knoppen kun je als gemeente draaien om die samenwerking te stimuleren en meer samenhang in de kindvoorzieningen te realiseren?

Wethouder Samir Bashara, lid van de kopgroep wethouders, leidt het webinar. De auteurs van de handreiking Maaike Zunderdorp, Maaike Vaes en Janny Reitsma geven een inkijkje in de handreiking. Daarna gaat Samir Bashara in gesprek met een wethouder uit de kopgroep en met een PACT-ambassadeur over de regierol van gemeenten. Ook geven vertegenwoordigers van de verschillende kopgroepen hun kijk op de handreiking. Deelnemers kunnen hun inbreng leveren door vragen te stellen via de chat en de poll.

Wil je deelnemen aan het webinar? Schrijf je dan hier in vóór 19 maart aanstaande. De handreiking is bedoeld om lokale samenwerking te stimuleren. Daarom moedigen wij je aan om één of meer van jouw (lokale) samenwerkingspartners uit te nodigen. Heb je vragen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..